Dostupni linkovi

LONDON


Velika Britanija je danas objavila da ce povuci preostalih 600 vojnika iz Bosne i Hercegovine, u skladu s planom Evropske unije da do sredine ove godine smanji broj pripadnika EUFOR-a u BiH sa sadasnjih 6,000 na oko 2,500 vojnika. Britanska vojska nastoji da ojacata svoje prisustvo u Afganistanu gde je vec razmesteno 12,500 vojnika iz te zemlje. Odluku je u Londonu obrazlozio ministar za oruzane snage Adam Ingram:
"Stanje u Bosni je stabilno. Tamosnje vlasti su sposobne da izadju na kraj i s najozbiljnijim incidentima. Pripadnici Velske garde koji su tamo rasporedjeni nece biti zamenjeni novim snagama. Vise od 600 vojnika vratice se kuci, u Veliku Britaniju", izjavio je ministar Ingram.
Pripadnike Velske garde danas su u Banjoj Luci posetili britanski prestolonaslednik princ Carls (Charles) i njegova supruga, Kamila (Camila), vojvotkinja od Kornvola (Cornwalla).
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG