Dostupni linkovi

VAŠINGTON


Bela kuća izjavila je u sredu da ne namerava da vodi bilateralne pregovore s Iranom na skoroj međunarodnoj konferenciji o Iraku, istakavši da nije promenila politiku prema Islamskoj Republici i Siriji.
Portparol Bele kuće Toni Snou (Tony Snow) je kazao dan nakon najave o organizaciji međunarodne konferencije o Iraku na kojoj su SAD pristale da učestvuje i na koju su pozvani Iran i Sirija, da "nema pukotine" u američkoj diplomatiji.
"Izvestan broj ljudi je američko učešće na regionalnoj sednici ocenio kao političku promenu, ali ono to nipošto nije", rekao je Snou.
Stejt department nije u utorak isključio mogućnost direktnih pregovora s Irancima i Sirijcima na konferenciji, ali će ih ograničiti na pitanja vezana za Irak.
Iranski zvaničnik Ali Laridžani je je rekao da će njegova zemlja učestvovati na međunarodnoj konferenciji o bezbednosti Iraka, "ako bi to bilo u interesu Iraka".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG