Dostupni linkovi

ZAGREB


Ivan Šimonović, pravni zastupnik Hrvatske u tužbi protiv SR Jugoslavije pred Međunarodnim sudom pravde izjavio je "Jutarnjem listu" da smatra da bi njegova zemlja trebalo da odustane od tužbe ako bi bilo naznaka da može da ostvari svoje zahteve vansudskom nagodbom odnosno priznanjem Srbije da je kriva za agresiju.
Bivši hrvatski ministar pravde sa poccetka 1990-ih godina Zvonimir Šeparović izjavio je danas kako presuda Međunarodnog suda pravde u tužbi BiH protiv Srbije nije razlog da Hrvatska odustane od svoje tužbe u sličnom procesu.
Hrvatska je podnela 1999. godine tužbu protiv tadašnje Jugoslavije, odnosno kasnije Srbije i Crne Gore za zločine genocida počinjene na njenoj teritoriji pred istim sudom, a u ime hrvatske vlade podneo ju je upravo Šeparović.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG