Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Civilna misija Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) je objavila da su petorica Albanaca sa Kosova optužena zbog paljenja srpskih kuća i uništavanja druge imovine tokom nereda marta 2004.
UNMIK je upozorila predstavnike pokreta "Samoopredeljenje" koji su za subotu najavili protest, da će snositi sve posledice eventualnih nereda koje policija neće tolerisati.
Saopšteno je da još nema rezultata istrage protesta pre tri sedmice kada su poginula dva demonstranta.

VUKOVAR
Delegacija Odbora Skupštine Kosova za bezbednost posetila je istočnu Slavoniju kako bi se upoznalo sa pozicijom srpske nacionalne manjine u procesu mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.
"Kosovo je sada pred završnom fazom definisanja statusa. Tu bi nam mogla pomoći hrvatska iskustva iz perioda mirne reintegracije obzirom da je Misija Ujedinjenih nacija u Podunavlju bila jedna od najuspešnijih u svetu", ocenio je čelnik kosovske delegacije, potpredsednik Skupštjne Kosova Naim Maljoku (Maloku).
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG