Dostupni linkovi

BRISEL


Visoki predstavnik za BiH Kristijan Švarc Šiling najavio je da će se do kraja svog mandata koncentrisati na podršku vlastima u BiH da ispune preduslove za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.
Švarc Šiling je ovo izjavio nakon što je sinoć završena dvodnevna sjednica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u BiH, na kojoj je upozoreno da bi propuštanje rokova u martu u vezi s dogovorom o reformi policije može dovesti do značajnog odlaganja potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.
Odluku Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira o zadržavanju OHR-a do sredine 2008. godine, Švarc Šiling je ocijenio razumnom, jer je situacija u regionu i dalje potencijalno nestabilna.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG