Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsjedavajući OESS-a, šef španjolske diplomacije Miguel Angel Moratinos i premijer Srbije Vojislav Koštunica izrazili su, tokom današnjeg susreta u Beogradu, zabrinutost zbog neispunjenja standarda na Kosovu, priopćeno je iz kabineta srpkog premijera.
Koštunica je, dodaje se, španjolksom diplomatu kazao da "rješenje za Kosovo mora biti rezultat kompromisa i da se zasniva na posstovanju medjunarodnog prava i Povelje UN i njenog osnovnog principa, koji garantira suverenitet i teritorijalni integritet Srbije".

SARAJEVO
Ministarstvo vanjskih poslova BiH obavijestilo je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije da sporazum o dvojnom državljanstvu, potpisan 2002. izmedju BiH i Savezne Republike Jugoslavije, kasnije državne zajednice Srbije i Crne Gore, nije ostao na snazi nakon razdruživanja SCG.
Shodno tome, Bosna i Hercegovina nema bilateralni sporazum o dvojnom državljanstvu ni sa Republikom Srbijom niti sa Republikom Crnom orom, priopćeno je iz MVP u Sarajevu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG