Dostupni linkovi

BRISEL


Upravni odbor Veća za provodjenje mira (u Bosni i Hercegovini) sastao se u Briselu sa Predsedništvom te države i predsedavajućim Saveta ministara kako bi donelo odluku o tome hoće li biti produženo delovanje institucije visokog medjunarodnog predstavnika u Bosni i Hercegovini.
Prošle godine je odlučeno da institucija visokog medjunarodnog predstavnika prestane da postoji juna 2007, ali je sadašnji visoki predstavnik Kristijan Švarc-Šiling (Christian Schwartz-Schilling) nedavno zatražio da ta institucija ostane u sadašnjem obliku još godinu dana.
Kao razlog je naveo situaciju u regiji u vreme odluke o statusu Kosova.
Članovi Predsedništva BiH iz bošnjačkog i hrvatskog naroda žele ostanak institucije visokog predstavnika, dok član Predsedništva iz srpskog naroda želi okončanje rada te institucije.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG