Dostupni linkovi

NABLUS


Dva izraelska vojnika i nekoliko Palestinaca danas je laksse ranjeno u sukobima koji su izbili tokom izraelske akcije u Nablusu.
U najvechoj vojnoj operaciji na Zapadnoj obali u proteklih nekoliko meseci, visse stotina izraleskih vojnika je rano jutros usslo u Nablus i u starom delu grada sprovelo racije i uvelo policijski ccas.
Vojnici su pretrazzivali kuche u potrazi za radikalnim palestinskim aktivistima i eksplozivom, a ussli su i u lokalnu televizijsku i radio stanicu.
Portparol izraelske vojske je rekao da je operacija preduzeta kako bi se suzbile "teroristiccke pretnje" u tom gradu. Akcija je poccela dan possto su izraelske snage otkrile u Nablusu laboratoriju za pravljenje eksploziva.
Palestinski zvaniccnici su osudili operaciju i upozorili da bi ona mogla da ugrozi napore palestinskog predsednika Mahmuda Abasa za obnavljanje mirovnih pregovora sa Izraelom.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG