Dostupni linkovi

PRISTINA


Bivsi premijer Kosova i lider Alijanse za buducnost Kosova Ramus Haradinaj predsedavao je sastankom Glavnog odbora stranke uoci sutrasnjeg odlaska u Hag na sudjenje, koje pocinje 5. marta. On je optuzen za zlocine nad Srbima, Romima i Albancima na Kosovu 1998. godine. Haradinaj je od clanova svoje stranke zatrazio da se distanciraju od postupaka koji stete procesu. On je izrazio uverenje da ce u Hagu istina pobediti.
Haradinaj se u petak sreo sa kosovskim liderima i ssefom UNMIK-a Joakimom Rikerom, iako je Tužilasstvo Haškog tribunala zatražilo od sudskog veća da spreči njegov sastanak sa šefom UNMIK-a ocenivši da bi stvorilo utisak da ima podršku Misije UN-a i dodatno zastrašilo svedoke koji već odbijaju da daju svoj iskaz. Predsednik Srbije Boris Tadich takodje je kritikovao susret Haradinaja i Rikera.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG