Dostupni linkovi

BEOGRAD


Premijerom srpskog filma Klopka Srđana Golubovića počeo je 35. FEST, koji će trajati do 4. ožujka . U subotu počinje program "Evropa van Evrope" koji će biti takmičarskog karaktera, i u njemu će sudjelovati osam manjih kinematografija evropskih zemalja koje ne pripadaju Evropskoj uniji, i zemlje izvan geografske Evrope s jakim evropskim kulturnim utjecajem i naslijeđem. Počasni gost 35. FEST-a je američki redatelj Bob Rafelson, kojemu će biti posvećen program "Tri laka komada" u Muzeju jugoslovenske kinoteke.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG