Dostupni linkovi

BERLIN


Predsjednik palestinske samouprave Mahmud Abbas ponovo je pozvao međunarodnu zajednicu da ukine "nepravedni" bojkot palestinske vlade.
Nakon susreta u Berlinu sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, on nije izričito odgovorio da li će nova palestinska vlada nacionalnog jedinstva, u kojoj će uz militantni Hamas ući i njegov Fatah, poštovati zahtjeve međunarodne zajednice: priznavanje Izraela, odustajanje od nasilja i prihvatanje ranije potpisanih sporazuma s Izraelom.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG