Dostupni linkovi

HAG


Tužioci Haškog tribunala zatražili su danas da sud bosanskom Srbinu Draganu Zelenoviću, koji je priznao krivicu za silovanje bošnjačkih žena u Foči 1992. godine, izrekne kaznu između 10 i 15 godina zatvora.
Optuženi je tokom današnje rasprave izjavio da se kaje zbog zločina koje je počinio i izrazio žaljenje zbog patnji njegovih
žrtava. Zelenovića su u junu prošle godine u Hag izručile vlasti u Sarajevu, pošto ga je Rusija prethodno proterala u BiH.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG