Dostupni linkovi

BEČ


Pregovarački timovi Beograda i Prištine okončali su danas popodne u Beču razgovore o ekonomskim pitanjima i vlasništvu na Kosovu.
Razgovaralo se o vraćanju imovine na Kosovu, uljučujući i imovinu Srpske pravoslavne crkve.
Član kosovske delegacije Skender Hiseni izjavio je danas da je ta strana uložila amandman koji je indirektno povezan s medjunarodnim dugom Srbije, odnosno Kosova.
U skladu s tim, Kosovo zahtjeva uključenje amandmana koji omogućava da Kosovo dobije dio medjunarodne imovine SFRJ, rekao je Hiseni po završetku popodnevnog dijela pregovora. Srpski pregovarački tim je to odbacio.
Nastavak bečkih razgovora planiran je za utorak, 27. veljače.

BANJA LUKA
Direktor policije Republike Srpske (RS) Uroš Pena potvrdio je da je policija privela na informativni razgovor u četvrtak uvečer na Palama srpskog akademika Kostu Čavoškog nakon što je posjetio obitelj Radovana Karadžića.
Pena je rekao da je nakon informativnog razgovora Čavoški pušten.
Čavoški je izjavio da su ga policajci prinudno priveli bez ikakvog pisanog poziva nakon što je izašao iz kuće Ljiljane Zelen Karadžić.
On je kazao da je sa Karadžićevom suprugom razgovarao onedavnoj akciji vojnika NATO-a na Palama i mogućnosti pružanja pravne pomoći njenoj porodici. Čavoški je predsednik Međunarodnog odbora za istinu o Radovanu
Karadžiću.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG