Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Predsednik Republike Srpske Milan Jelić izjavio je da nedolazak bošnjačkih političkih lidera na jučerašnje pregovore o reformi policijskih struktura u Bosni i Hercegovini pokazuje da nisu spremni da daju svoj doprinos na putu BiH prema Evropskoj uniji, ističući da je RS i u ovim pregovorima demonstirala ozbiljnost i spremnost za dijalog i dogovor.
Predstavnici Stranke demokratske akcije i Stranke za Bosnu i Hercegovinu istakli su da zbog protivljenja Republike Srpske nisu moguće suštinske reforme policije, što je uslov da Bosna i Hercegovina potpiše sa Evropskom Unijom Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.
Američki ambasador u BiH Daglas Mekhejni (Douglas McElhaney) izjavio je da je vreme da svi postanu veoma ozbiljni i počnu ozbiljne razgovore zatvorenog tipa, komentarišući neuspeh lidera političkih partija da postignu dogovor o reformi policije.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG