Dostupni linkovi

VAŠINGTON


Pomoćnik američkog drzzavnog sekretara Danijel Frid (Fried) izjavio je da ruske vlasti znaju da planovi SAD da postave odbrambeni raketni štit u Evropi ne predstavljaju pretnju za Moskvu.
Osvrćući se na nedavne ruske kritike povodom najave iz Vašingtona da će postaviti takav štit u istočnoevropskim zemljama, Frid je istakao da je postavljanje takvog odbrambenog raketnog sistema posledica pre svega iranske pretnje.
Prema njegovom mišljenju, pravi razlog oštrih reakcija Kremlja je u tome što želi da pokaže da se Rusija vratila kao sila u svetu.
Direktor američke Agencije za protivraketnu odbranu general Henri Obering naglasio je da bi američki štit koji će biti postavljen u Poljskoj i Češkoj republici, ruske snage veoma lako nadvladale.
Ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je na konferenciji o bezbednosti u Minhenu optužio američke vlasti da "prekoračuju svoje granice" i naveo da je to jedan od glavnih razloga brojnih kriza u svetu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG