Dostupni linkovi

VAŠINGTON


Pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN i Nemačka sastaće se u ponedeljak u Londonu kako bi dogovorili nov nacrt rezolucije o Iranu, izjavio je američki drzzavni podsekretar Nikolas Berns (Nicholas Burns).
Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je u četvrtak da Iran nije do isteka roka 21. februara ispunio zahteve UN da suspenduje svoj nuklearni program.
Savet bezbednosti UN je 23. decembra usvojio rezoluciju kojom se zabranjuje transfer nuklearne tehnologije u Iran. Tom rezolucijom ostavljena je mogućnost da se primene dodatne kaznene mere prema
Teheranu ako do 21. februara ne prekine razvoj nuklearnog programa.
Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin izrazio je sumnju da bi nove sankcije protiv Teherana išta postigle.
Iranski predsednik Mahumd Ahmedinedžad je ponovio da njegova zemlja ima pravo na razvoj nuklearnog programa i da je namenjen isključivo u mirnodopske svrhe.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG