Dostupni linkovi

KABUL


Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Šefer rekao je tokom posete Avganistanu da je pobeda nad islamskim fundamentalistima u ovoj zemlji od suštinske važnosti za bezbednost zapadnih zemalja.
Istovremeno, najava međunarodnih koalicionih snaga u Afganistanu o proletnoj ofanzivi pobunjenika potvrđena je izjavom talibanskog vojnog lidera mule Dadula o 6.000 boraca spremnih za obnovu oružanih akcija koju je danas emitovala satelitska arapska televizija "Al-Džazira". Portparol međunarodnih snaga u Afganistanu pukovnik Tom Kolins (Collins) rekao je u Kabulu novinarima da se i prethodnih godina vojna aktivnost talibana intenzivirala u proleće, pa to očekuje i ove godine.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG