Dostupni linkovi

ZAGREB


Vladimir Zagorec i dalje je nedostupan hrvatskoj policiji koja je za njim raspisala poternica, a istražni zahtev protiv njega danas je preuzela istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda Erna Dražančić. Portparol MUP-a Zlatko Mehun izjavio je da je potraga za Zagorcem na području Hrvatske za sada bezuspešna te da je na sudskim organima da donesu odluku kada će se raspisati i međunarodna poternica.
Bivši pomoćnik ministra odbrane ovlaštenog za kupovinu oružja i opreme osumnjičen je za prisvajanje određene količine dragog kamenja koju mu je 1993. predao nemački trgovac oružjem kao garanciju za preuzetih pet miliona američkih dolara od Ministarstva odbrane. Tim novcem trgovac oružjem trebalo je da kupi za Hrvatsku raketni sistem S-300.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG