Dostupni linkovi

ZAGREB


Saslušanjem poslednjeg svedoka tužilaštva danas je završena istraga u tzv. slučaju garaža, a zagrebački Županijski sud sutra će uputiti spis tužilaštvu koje treba da odluči hoće li podići optužnicu ili odustati od krivičnog progona protiv Branimira Glavaša.
Poslednjeg dana istrage, uprkos protivljenju odbrane, saslušan je svedok tužilaštva, čiji identitet nije želeo otkriti nijedna od stranaka u postupku. U zagrebačkoj istrazi, u sklopu koje od juna prošle godine saslušano više od 100 svedoka, nezavisnog saborskog zastupnika Glavaša tereti se za ubistva i mučenja srpskih civila u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu odbranu 1991.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG