Dostupni linkovi

HAG


Optuzznica protiv jednog od bivssih zapovednika OVK Ramussa Haradinaja i dvojice kooptuzzenih za zloccine nad Srbima, Romima i Albancima u Metohiji 1998. neche biti skrachena, saopsstilo je danas popodne sudsko veche.
Veche predsedavajucheg Alfonsa Orija (Alphons Orie) prihvatilo je argumente tuzzioca Dejvida Reja (David Re) da bi skrachenje optuzznice narussilo sveobuhvatnost dokaza protiv Haradinaja koje tuzzilasstvo namerava da izvede na procesu koji poccinje 5. marta.
Haradinaj koji je bio komandant OVK u okolini Deccana, optuzzen je u 37 taccaka za progon Srba, Roma i onih Albanaca koje je smatrao nelojalnima.
Na optuzzeniccku klupu sessche i njemu potccinjeni Idriz Baljaj i Ljah Brahimaj.
Haradinaj, po nalogu suda, mora da se 26. februara vrati u pritvor Tribunala. On se predao Tribunalu 9. marta 2005. neposredno possto je podneo ostavku na duzznost premijera Kosova.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG