Dostupni linkovi

SARAJEVO / BANJA LUKA


Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić najavio je za sutra popodne nastavak pregovora predstavnika političkih stranaka na temu reforme policije.
Razgovori vodjeni prošle sedmice okončani su bez rezultata.
Reforma policije, za šta je rok 2. mart, ključni je uslov za deblokadu procesa evropskih integracija Bosne i Hercegovine. Proces je za sada blokiran jer vodjstvo Republike Srpske odbija plan prema kojem ne bi postojale entitetske policije ve? bi policija bila organizovana na državnom i lokalnom nivou.
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Banja Luci nakon sastanka sa Daglasom Meklhejnijem (Douglas McElhaney), ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini da vlasti tog entiteta "ostaju dosledne svom prethodnom stavu da mora opstati Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG