Dostupni linkovi

BEOGRAD


Formiranje nove vlade Srbije moglo bi biti odloženo do donošenja odluke Vijeća sigurnosti UN -a o statusu Kosova, saznaje B92. Iz izvora bliskih pregovaračkim timovima, B92 prenosi da su u toku samo neformalni kontakti stranačkih lidera o formiranju nove vlade Srbije. Funkcioner Nove Srbije Miroslav Markićević potvrdio je da zvanični razgovori o formiranju nove vlade nisu počeli.

BEOGRAD
Britanski novinar i ekspert za balkanska pitanja Tim Džuda smatra da samo ruski predsjednik Vladimir Putin zna da li će Kosovo biti nezavisno. Ukoliko se Rusija bude protivila nezavisnosti, neće biti nove rezolucije u Vijeću sigurnosti UN -a koja će odrediti status - navodi Džuda za beogradski "Blic". "Kosovo bi, u tom slučaju, proglasilo nezavisnost, a uslijedila bi unilateralna priznanja od pojedinih država", precizirao je Džuda, ocjenjujući da je u ovom trenutku nemoguće znati kakav će biti konačan stav Rusije.

PODGORICA
Crna Gora bi za nekoliko sedmica mogla da parafira Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, najavio je specijalni izaslanik Evropske komisije u Crnoj Gori Martin Harvi.
XS
SM
MD
LG