Dostupni linkovi

PODGORICA


Predsjednik Hrvatskog Sabora Vladimir Šeks u ponedjeljak i u utorak boraviti će u službenom posjetu Crnoj Gori, na poziv predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.
Kako je priopćeno iz crnogorske vlade, Šeks će sa najvišim crnogorskim dužnosnicima razgovarati o bilateralnim odnosima dvije zemlje i njihovom približavanju Evropskoj uniji i NATO-u.
Hrvatska i Crna Gora su 7. srpnja prošle godine uspostavile diplomatske odnose. Dvije države bi se trebale odrediti prema granici na polutoku Prevlaka u Bokokotorskom zaljevu, kao i riješiti pitanje plaćanje nadoknade za štetu učinjenu na dubrovačkom području tijekom rata.

PODGORICA
Crnogorski ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar kazao da Hrvatska nije uputila nikakav zahtjev u kojem eventualno potražuje akcije Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj, kao naknadu za događanja na Dubrovačkom ratištu. Lompar je podgoričkom dnevniku "Dan" kazao da se "ratna odšteta"ne bi trebala plaćati u akcijama i dodao da Crna Gora tek treba dogovoriti sa Hrvatskom "kolika je ratna odšteta i u kojem obliku bi se trebala platiti".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG