Dostupni linkovi

BEOGRAD


Premijer Srbije Vojislav Koštunica ocijenio je bi da bi neuspjeh plana Marttija Ahtisaarija predstavljao prekretnicu i otvorio put za prave pregovore i kompromisno rješenje.
Kšštunica očekuje da će Vijeće sigurnosti UN odbaciti Ahtisaarijev plan.
"Svaki prijedlog kojim se prekrajaju granice i rasparčava Srbija, Vijeće sigurnosti će odbaciti kao proupravan i nelegitiman, jer je nezamislivo da UN svojoj državi članici otimaju teritorij", naveo je Koštunica.

MOSTAR
Hrvatsko stanovništvo na području zapadne Hercegovine je počelo potpisivati peticiju za uspostavljanje trećeg, hrvatskog entiteta u Bosni i Hercegovini , piše sarajevski "Dnevni avaz". Taj dnevnik prenosi izjavu organizatora potpisivanje peticije, Lea Pločkinića, da je "za protekla dva dana u Širokom Brijegu i Mostaru prikupljeno je više od 2.000 potpisa".
Ista novina i prenosi izjavu predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća BiH fra Luka Markešić koji ističe da "Hrvatima nisu potrebni samozvani zaštitnici njihovih interesa makar se takvima htjeli predstaviti i šefovi vlada, što jeste i Milorad Dodik". Nedavno je premijer RS ponovio kako i Hrvati u BH trebaju imati svoj entitet.
"Neka Dodik pokuša stvoriti sigurnosno i političko ozračje da se Hrvati Bosanske Posavine mogu bez straha vratiti svojim domovima i imanjima", poručio je fra Luka Markešić.
XS
SM
MD
LG