Dostupni linkovi

ZZENEVA


Sektassko nasilje moglo bi ove godine na primora milion Iraccana da napuste svoje domove, upozorila je danas Medjunarodna organizacija za migracije (IOM).
Oko milion i po drzzavljana Iraka - ssiita, sunita i Kurda - vech je od poccetka rata, 2003. godine, izbeglo iz etniccki messovitih sredina kako bi relativnu bezbednost potrazzili u oblastima u kojima njihova etniccka ili verska zajednica ccini vechinu.
Mnogi od tih izbeglica zzive u improvizovanim kuchama bez struje i sanitarnih ccvorova, upozorio je IOM, ccije je sedisste u ZZenevi.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG