Dostupni linkovi

SARAJEVO


Lideri parlamentarnih partija u Bosni i Hercegovini razgovaraju o reformi policije, na sastanku koji je sazvao predsedavajući Saveta ministara Nikola Špirić. Reforma policije osnovni je uslov za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BIH Evropskoj uniji. "Policija Republike Srpske je minimum za bilo kakav dogovor'', izjavio je predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik u pauzi razgovora lidera političkih stranaka o reformi policije.

PODGORICA
Jan Lui Loran, direktor Strateškog planiranja Saveta Evrope izjavio je u Podgorici da bi Crna Gora krajem proleća, nakon aprilskog zasedanja Parlamentrane skupštine, trebalo da postane punopravna članica Vijeća Evrope.
Loran je istaknuo da će Podgorica morati da ratifikuje i niz konvencija, poput onih koje se odnose na ljudska prava i vladavinu prava, o sprečavanju torture, o pravima nacionalnih manjina, te o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.
No, istaknuo je da, ukoliko ne bude apsolutnog konzenzusa u Crnoj Gori po pitanju novog ustava, to neće biti izuzetak u Evropi.
XS
SM
MD
LG