Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SARAJEVO


Lideri parlamentarnih partija u Bosni i Hercegovini razgovaraju o reformi policije, na sastanku koji je sazvao predsedavajući Saveta ministara Nikola Špirić. Reforma policije osnovni je uslov za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BIH Evropskoj uniji. "Policija Republike Srpske je minimum za bilo kakav dogovor'', izjavio je predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik u pauzi razgovora lidera političkih stranaka o reformi policije.

PODGORICA
Jan Lui Loran, direktor Strateškog planiranja Saveta Evrope izjavio je u Podgorici da bi Crna Gora krajem proleća, nakon aprilskog zasedanja Parlamentrane skupštine, trebalo da postane punopravna članica Vijeća Evrope.
Loran je istaknuo da će Podgorica morati da ratifikuje i niz konvencija, poput onih koje se odnose na ljudska prava i vladavinu prava, o sprečavanju torture, o pravima nacionalnih manjina, te o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.
No, istaknuo je da, ukoliko ne bude apsolutnog konzenzusa u Crnoj Gori po pitanju novog ustava, to neće biti izuzetak u Evropi.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Od 1994. dopisnik Radija Slobodna Evropa iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu. Autor je knjiga Hladni mir: Kavkaz i Kosovo i 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara.

XS
SM
MD
LG