Dostupni linkovi

ZAGREB


Hasski optuzzenik, hrvatski general Ivan Ccermak vratio se danas u Zagreb iz Haga, possto je raspravno veche Medjunarodnog tribunala odluccilo da on ponovo bude pussten na slobodu do poccetka sudjenja, ali pod poosstrenim uslovima.
Hasski sud je na juccerassnjoj raspravi zakljuccio da je CCermak krssio uslove privremene slobode, potvrdili su novinarima na aerodromu u Zagrebu njegovi advokati.
CCermaka je veche Hasskog suda zadrzzalo prosslog petka u pritvoru, jer je odgodilo donossenje odluke o tome da li je krssio uslove privremene slobode nakon ssto je na prethodnoj raspravi saslussalo objassnjenja strana u postupku.
Ccermak je, zajedno sa generalima Mladenom Markaccem i Antom Gotovinom, po komandnoj odgovornosti optuzzen za ratni zloccin nad srpskim civilima u vojnoj akciji "Oluja" 1995. godine.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG