Dostupni linkovi

BRISEL


Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Sefer (Jaap de Hop Scheffer) kazao je posle razgovora sa specijalnim izaslanikom UN-a Martijem Ahtisarijem (Martti Ahtisaari), da Severnoatlantska alijansa pruža "vrlo snažnu" podršku njegovom predlogu za budući status Kosova.
Ahtiaari je ponovio da od predstojećih razgovora u Beču ne očekuje čuda i da je malo verovatno da će Beograd i Priština postići dogovor o konačnom statusu, te dodao da konsultacije ne mogu biti proces koji može trajati večno, i da u jednom trenutku generalnom sekretaru UN mora izneti predlog konačnog statusa Kosova.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG