Dostupni linkovi

BEOGRAD


U Okružnom sudu u Beogradu bivši komandant "crvenih beretki" Milorad Ulemek Legija ponovo je osudjen je na 15 godina zatvora za sudjelovanje u ubojstvu funkcionera Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali 3. listopada 1999. Na 15 godina osudjen je i bivši pripadnik "crvenih beretki" Nenad Ilić koji je, prema optužnici, vozio kamion kojim je izvršeno ubojstvo.
Bivši šef Državne bezbjednosti Radomir Marković osudjen je na osam godina zatvora, a nekadašnji šef carine Mihalj Kerets na 2,5 godine. Vrhovni sud Srbije dva puta je poništavao presude i vraćao ih prvostupanjskom sudu, a ovog puta neke od izrečenih kazni bile su čak i blaže u odnosu na prethodno sudjenje, što je izazvalo reakcije obitelji poginulih koji su najavili da će pravdu tražiti pred evropskim sudovima.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG