Dostupni linkovi

WASHINGTON


Američki predsjednik George W. Bush u četvrtak je objavio kako će u Afganistan biti upućeno dodatnih 3.200 američkih vojnika koji će sudjelovati u proljetnoj ofanzivi NATO-a protiv talibana te zatražio od Kongresa još 11,8 milijardi dolara za obnovu Afganistana i obuku njegove vojske.
"Naredio sam jačanje naših snaga u Afganistanu. Produljili smo boravak postrojbe od 3.200 ljudi za četiri mjeseca i sada ćemo im uputiti zamjenu kako bismo održali taj broj snaga u doglednoj budućnosti", rekao je Bush u govoru koji je održao u Američkom poduzetničkom institutu (AEI) u Washingtonu.
Bush je također pozvao saveznike iz NATO-a da odgovore na poziv zapovjednika NATO-a u Afganistanu i upute dodatne snage u tu zemlju te ukinu nacionalna ograničenja za njihovo angažiranje.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG