Dostupni linkovi

ZAGREB


Predsednik Vlade Hrvatske Ivo Sanader je danas izjavio da podržava u potpunosti stav predsednika Države Stjepana Mesića da odbaci jučerašnju kritiku porpatrolke Evropske komisije koja je nazvala neprimerenom izjavu hrvatskog predsednika na račun italijanskog kolege Giorgio Napolitana , a da pri tome ne reaguje na izjavu predsednika Italije.
Predsednik Napolitano je u subotu nazvao "varvarstvom stoleća" bacanje Italijana u fojbe (kraške jame) nakon II svetskog rata, na šta je predsednik Mesić odgovorio da u izjavi vidi otvoreni rasizam, istorijski revizionizam i politički revanšizam.
Premijer Sanader je danas rekao na konferenciji za medije održanoj u Zagrebu da kritiku portparolke Evropske komisije smatra "izrazito jednostranom i neprihvatljivom" i da očekuje da Evropska komisija jednako tretira izjave oba predsednika.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG