Dostupni linkovi

SARAJEVO


Američko udruženje pravnika obilježiće danas desetu godišnjicu rada u oblasti reforme prava u BiH. Američko udruženje pravnika osnovalo je ured u BiH 1996. godine, saopćeno je iz ovog udruženja. Među najvažnija dostignuća u dosadašnjem radu ubrajaju se uspostavljanje Udruženja sudija i tužilaca Republike Srpske i Udruženja sudija Federacije BiH, te osnivanje Udruženja sudija i tužilaca na državnom nivou.

SOLT LEJK SITI
Imigrant iz BiH osamnaestogodišnji Sulejman Talović ubio je petoro ljudi u tržnom centru u Solt Lejk Sitiju, saopćila je policija. Talović je u ponedjeljak uveče, u prepunom tržnom centru nasumice otvorio vatru i tom prilikom ubio petoro ljudi, prije nego što su ga policajci ubili. Šef policije u Solt Lejk Sitiju Kris Berbenk rekao je da je Talović već tri ili četiri godine živio sa majkom u tom gradu nakon što je emigrirao iz BiH. Talović je ubio pet osoba, a ranio četiri prije nego što ga je zaustavio policajac iz susjednog grada Ogden koji nije bio na dužnosti. Motiv pucnjave nije poznat.
BRISEL
Generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer razgovaraće danas u Briselu s makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim o reformama koje ta zemlja sprovodi u cilju približavanja članstvu u NATO.
XS
SM
MD
LG