Dostupni linkovi

ZAGREB


Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte kazala je u četvrtak na konferenciji u Zagrebu da je Haški sud ostvario izvanredne rezultate premda je na slobodi još šest optuženih bjegunaca.
Svim kritičarima Haškog suda, a ima ih i u Hrvatskoj, poručujem da je Tribunal ostvario izvanredne rezultate", rekla je Del Ponte na konferenciji "Utvrđivanje istine o ratnim zločinima i sukobima" koja se održava u glavnom gradu Hrvatske.
Po njezinim riječima ICTY je procesuirao najteže zločine i utvrdio neosporne činjenice o događajima u Srebrenici, na Ovčari i drugim mjestima masovnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije.
Ipak, rekla je Carla del Ponte, na slobodi je još šest bjegunaca i još je puno otvorenih slučajeva, a u potrazi za istinom ostalo je još puno posla.
Dvodnevnu medjunarodnu konferenciju o utvrdjivanju istine nakon ratnih sukoba organiziraju zagrebacki Centar za suocavanje sa prosloscu, Fond za humanitarno pravo iz Beograda i Istrazivacko-dokumentacijski centar iz Sarajeva.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG