Dostupni linkovi

BEČ


Austrijske vlasti su saopćile da je policija te zemlje u saradnji sa policijama više država razbila veliki međunarodni lanac distribucije dečije pornografije, u koji je bilo uključeno više od 2.360 osumnjičenih iz 77 zemalja.

VAŠINGTON
Višestruke eksplozije i požar u velikom skladištu hemikalija u industrijskoj zoni Kanzas Sitija doveli su jučer do evakuacije područja u radijusu od 1,6 kilometara oko skladišta i do zatvaranja saobraćajnica. Za sada nema izvještaja da je u eksploziji i požaru neko stradao, a prema riječima predstavnika tvrtke CHEMCENTRAL Corp., devet radnika koji su se nalazili u blizini eksplozije sigurno su evakuirani, prenose agencije. Uzroci eksplozije za sada nisu poznati.

RIM
Vlada Italije utvrdila je sinoć niz mjera protiv nasilja u nogometu, pet dana poslije ubistva policajca u sukobu s navijačima kluba "Catania", na Siciliji. Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Marko Miniti je saopćio da će se pred praznim tribinama igrati utakmice na nogometnim stadionima koji ne ispunjavaju sigurnosne propise. Uz to, zabranjeni su grupna prodaja ulaznica navijačima protivničkog tima, ekonomski odnosi klubova i udruženja navijača.
Danas će biti definiran broj stadiona koji ispunjavaju norme bezbjednosti.

SARAJEVO
Na platou ispred Kulturno-sportskog centra "Skenderija" sinoć je svečano otvoren XXIII Internacionalni festival Sarajevo "Sarajevska zima 2007", koji će, pod motom "Neki drugi grad", trajati do 21. marta. Manifestacija "Sarajevska zima" već 23 godine tradicionalno povezuje kulture Evrope i svijeta i čini svojim programom neodvojivi dio evropske moderne umjetnosti, te afirmira evropski kulturni identitet.
XS
SM
MD
LG