Dostupni linkovi

SARAJEVO


Komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za pripremu izbora Vijeća ministara BiH nastaviće danas intervjuue sa kandidatima za ministre i doministre. Predsjedavajuć komisije Halid Genjac juče je najavio da će biti zatraženi dodatni podaci o imovinskom stanju koje kandidati treba da dostave do četvrtka, 8. februara. Predstavnički dom Parlamentarne skupštine trebalo bi da u petak, 9. februara, imenuje ministre i njihove zamjenike, a sada je sigurno da će ostati upražnjena tri mjesta u Vijeću ministara - dva za zamjenika ministara i jedno za ministra odbrane.
PRIŠTINA
Visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Havier Solana doputovaće danas u Prištinu gdje će sa kosovskim zvaničnicima razgovarati o budućem statusu Kosova. Solana će u Prištini razgovarati sa predstavnicima kosovskih Albanaca i Srba, kao i sa komandantom Kfora Rolandom Katerom i zamjenikom šefa UNMIK-a Stivenom Šukom.
  • 16x9 Image

    Marija Arnautović

    U novinarstvu od 1998, a od 2004. novinar-reporter i urednik vijesti u sarajevskom birou RSE i urednica i voditeljica magazina TV Liberty.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG