Dostupni linkovi

BEOGRAD


Specijalni američki izaslanik za pregovore o Kosovu Frank Wizner i predsjednik Srbije Boris Tadić razgovarali su danas o
budućem statusu Kosova.
Kako se navodi u priopćenju press službe predsjednika Srbije, Tadić je ponovio da je za Srbiju neprihvatljiva nezavisnost Kosova.
Wisner je rekao da SAD smatraju da je prijedlog specijalnog izaslanika UN za status Kosova Marttija Ahtisaarija dobar,
te da su ga predsjednik i premijer Srbije uvjeravali da je Beograd spreman sudjelovati u pregovorima o statusu Kosova 13. velječe u Beču.
On nije želio komentirati da li će američka vlada podržati zahtjev Beograda da se pregovori o Kosovu odlože do konstituiranja Skupštine Srbije u novom sazivu.
Wisner se danas u Beogradu sastao i sa premijerom Vojislavom Koštunicom. Premijer Koštunica rekao je američkom izaslaniku da je Ahtisaarijev prijedlog "neprihvatljiv" i da je za nastavak pregovora o statusu Kosova potrebno da se sazove Skupština Srbije.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG