Dostupni linkovi

PODGORICA


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je danas da se Podgorica zalaže za postizanje održivog rješenja za budući status Kosova. U razgovoru za Radio Crne Gore, Vujanović je rekao da to rješenje treba naći u pregovorima Beograda i Prištine, uz sudjelovanje međunarodne zajednice.
U istom razgovoru Vujanović je istaknuo kako se nada da će Crna Gora tijekom travnja postati članica Vijeća Evrope, te da je na Međunarodnom sudu pravde u Hagu da procijeni da li Crna Gora treba da bude izuzeta iz tužbe za genocid koju je Bosna i Hercegovina podnijela protiv bivše državne zajednice.

ZAGREB
Vrhovni sud razmatrao je danas žalbe na presudu u slučaju Lora u kojemu su osmorica bivših vojnih policajaca osuđeni na zatvorske kazne od šest do osam godina, zbog ratnih zločina nad civilima u splitskom Vojno-istražnom centru Lora 1992.
Presuda Vrhovnog suda javnosti će biti poznata naknadno. Osmorica bivših vojnih policajaca osuđena su lani u ožujku na ponovljenom suđenju pred splitskim Županijskim sudom na ukupno 53 godine zatvora.
XS
SM
MD
LG