Dostupni linkovi

WASHINGTON


Val polarne hladnoće zahvatio je u ponedjeljak sjeverne i središnje dijelove Sjedinjenih Država dovodeći do zatvaranja hiljada škola i pretrpanosti skloništa za beskućnike u Minnessoti, Wisconsinu, Michiganu, Illinosu, Sjevernoj Dakoti i drugim područjima.
U Minnessoti i Sjevernoj Dakoti u jutarnjim su satima izmjerene temperature od -29 stupnjeva Celzijevih, dok se na širem području Chicaga zbog kombinacije temperature od -23 i vjetra osjeća hladnoća kao da je –35.
Američke željeznice Amtrak prekinule su putnički promet u sjevernom dijelu države New York zbog velike hladnoće i snijega. Očekuje se da će se hladna fronta zadržati u sjevernim područjima američkog Srednjeg zapada i Istočne obale cijele sedmice.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG