Dostupni linkovi

BECC


Iran je instalirao dva niza od 164 centrifuge u nuklearnom postrojenju u Natancu i time omoguchio obogachivanje uranijuma "u industrijskim razmerama", rekli su danas evropski diplomatski izvori.
Centrifuge bi trebalo da budu testirane uskoro, bez uranijumskog
punjenja koje che naknadno biti ubacceno, ukoliko proba bude uspessna, navodi se iz istih izvora.
Iran bi, posle ovih 328 centrifuga, trebalo da instalira ukupno 3.000,
koliko je planirano. Prema reccima zvaniccnika, do prolecha bi trebalo da bude postavljeno oko 1.000 centrifuga, a ostatak do juna.
Stavljanje u rad centrifuga dramaticcno che poosstriti krizu oko iranskog nuklearnog oruzja, nakon sto su zapadne zemlje u septembru izdejstvovale ograniccene sankcije UN Teheranu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG