Dostupni linkovi

SIJETL


U Sijetlu danas pred vojnim sudom poccinje sudjenje americckom oficiru koji je odbio da uccestvuje u ratu u Iraku i kome nije dozvoljeno da raspravlja o legitimnosti tog rata pred sudom.
Antiratni aktivisti smatraju da je poruccnik Eren Vatada heroj, ali ga
vojska optuzzuje da je izdao svoje saborce.
Vatada bi mogao da dobije ccetiri godine zatvora ako bude osudjen za neposstovanje naredbe za pokret i ponassanje koje nije dostojno oficira - jer je odbio da sa svojom jedinicom krene u Irak. On se protivio americckoj intervenciji u Iraku, nazvavssi je pogressnom i protivnom americckom zakonu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG