Dostupni linkovi

BEOGRAD


Tuzzilac za ratne zloccine Srbije Vladimir Vukccevic izjavio je da je jacanje poverenja, prijateljstva i profesionalizma kljucc za otvaranje vrata pravde i procesuiranje ratnih zloccina poccinjenih u regionu. On je na skupu "Pravda u regionu" povodom druge godissnjice potpisivanja memoranduma o saradnji u borbi protv svih oblika tesskog kriminala rekao da je zajedniccki rad tuzzilasstava Hrvatske, BIH i Srbije iskaz posstovanja prema 150.000 zzrtava ratova na tim prostorima.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG