Dostupni linkovi

MOSKVA


Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana izjavio je danas da plan za rješenje statusa Kosova "teško može biti presedan" za rješavanje pitanja nepriznatih republika na postsovjetskom prostoru.
U intervjuu za radio Eho Moskve, Solana, koji je u okviru evropske "trojke" na razgovorima u Moskvi sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim, istakao je da nije moguće izvlačiti pouke iz onoga što se događalo devedesetih godina i onoga što se dešava sada.
Jedini princip koji treba slijediti jest da svaki konflikt treba rješavati diplomatskim sredstvima i dijalogom, naglasio je Solana, prenijela je agencija Itar-Tass.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG