Dostupni linkovi

SARAJEVO


Clanovi Predsednistva BiH Haris Silajdzic i Zeljko Komsic, te delegacije Grada Sarajeva, polozile su danas cvece na spomen-plocu na pijaci Markale, povodom 13-godisnjice masakra u kome je poginulo 68 a ranjene su 142 osobe.
Komemoraciji su prisustvovali i porodice i prijatelji nastradalih, predstavnici razlicitih organizacija i gradani koji su polozili cvece i odali duzno postovanje zrtvama.
Petog februara 1994. sa srpskih polozaja ispaljen je minobacacki projektil kalibra 120 mm, koji je pao na gradsku pijacu Markale u Sarajevu, od koje je stradalo najvise lica u jednom danu u glavnom gradu BiH tokom rata u ovoj zemlji.

BAGDAD
Dvadeset ccetiri osobe su poginule a vise od 100 ranjeno u dve eksplozije automobila u Bagdadu.
U subotu je na pijaci u siitskkom kvartu poginulo 135 osoba, a vise od 300 ih je ranjeno od detonacije kamiona punog eksploziva.
Istovremeno, iracke i americke snage su ubile politickog lidera Armije Al Mahdi, siitske milicije bliske radikalnom verskom vodji Moktadi Al- Sadru. Predstavnik Vojske SAD je saopstio da je Kadim (Khadhim) al-Hamadani organizovao kidnapovanja i napade na medjunarodne i domace snage.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG