Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predstavnici obaveštajnih i policijskih agencija iz Bosne i Hercegovine i Srbije sastaju se redovno poslednjih meseci i razmenjuju operativne informacije o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, ali ni to nije bilo dovoljno da bi se locirala dvojica najtraženijih haških begunaca, prenosi u ponedjeljak sarajevski "Dnevni avaz".
Prema nedavnom razmenjenim podacima Karadžić je u Rusiji ili Grčkoj odnosno na tromeđi između BiH, Srbije i Crne Gore.
"Prema poslednjim informacijama tokom susreta u Beogradu prošle sedmice, Karadžić kao da je u zemlju propao", izjavio je izvor iz MUP-a Republike Srpske", na koga se poziva sarajevski list.
O Mladiću ima znatno više informacija, a sve pokazuju da se i dalje nalazi u Srbiji te da ga skrivaju vojno-obaveštajne strukture, Ključ tog problema navodno i dalje drži premijer Srbije Vojislav Koštunica za kojega "Avazov" sugovornik tvrdi da nikad nije izdao stvarnu naredub da se Mladić zaista i uhapsi.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG