Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predlog Martija Ahtisarija otvara mogucnost za nezavisnost Kosova sto Srbija nikada nece prihvatiti, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadic, nakon sastaka s medjunarodnim posrednikom za Kosovo. "Nametnuta nezavisnost bi se kosila s osnovnim principima medjunarodnog prava i predstavljala bi izuzetno opasan politicki i pravni presedan," izjavio je predsednik Tadic. On je za ponedjeljak zakazao zajednicki sastanak celnika svih parlamentarnih stranaka i koalicija kako bi se "postigla saglasnost o daljnjim koracima u cilju zastite interesa Srbije o buducem statusu Kosova."
Srpski premijer Vojislav Kostunica odbacio je danas predlog Martija Ahtisarija o resenju statusa Kosova kao nelegitiman i pozvao Skupstinu da utvrdi dalje korake koje ce Srbija preduzeti.
"Ahtisari nije imao mandat da se bavi drzavnim statusom Srbije i da zadire u njen suverenitet i teritorijalni integritet, da deli njenu teritoriju i da prekraja joj medunarodno priznate granice", ocenio je Kostunica.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG