Dostupni linkovi

HAG


Sekretarijat Haškog suda uputio je pisano objašnjenje sudskom veću u predmetu "Gotovina, Čermak i Markač" o razlozima zbog kojih nije na vreme prosledilo iskaz hrvatske Vlade o 'slučaju Čermak' te se zbog svog propusta izvinilo kako Veću tako i hrvatskoj Vladi.
Raspravno Veće Haškog suda (ICTY) u petak je suspendiralo odluku o privremenom puštanju na slobodu hrvatskih generala Ivana Čermaka i Mladena Markača i naredilo da se 8. februara vrate u pritvor UN-a u Ševeningenu. U toj odluci je navedeno da do isteka roka, 23. januara Vlada Hrvatska nije pružila tražene dodatne informacije o Čermakovom poštovanju uslova njegovog privremenog oslobađanja.
Zagrebački nedeljnik Globus objavio je da je Čermak tri puta izašao "iz kućnog pritvora".
Čermak, Markač i Gotovina su optuženi za ratne zločine nad Srbima tokom i nakon operacije "Oluja" 1995. godine.
PODGORICA
Crnogorske hotele "Sveti Stefan", "Miločer" i "Kraljičina plaža" na Svetom Stefanu, najprestižnijem crnogorskom letovalištvu preuzela je danas singapurska kompanija "Aman Resorts", u skladu sa potpisanim ugovorom o dugoročnom zakupu i investiranju.
Godišnja renta je oko 2.000.000 € uz obavezu ulaganja od najmanje 40.000.000 €.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG