Dostupni linkovi

BRISEL


Glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte (Carla) zatražila je u Briselu od Evropske unije da ne obnavlja sa Srbijom pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju jer vlasti u Beogradu ne sarađuju sa Haškim tribunalom.
"Beograd je novembra prošle godine predstavio Akcioni plan, ali to je bila dimna zavesa, nakon toga nisu učinili ništa, čak suprotno, nismo dobijali nikakve informacije ni izveštaje", rekla je haška tužiteljka.
Ona je kazala nakon sastanka sa visokim predstavnikom Evropske unije za zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku Havijerom Solanom (Javier) da smatra da vlasti Srbije ne čine ništa da uhapse haškog optuženika Ratka Mladića.
Evropska unija je prošlog proleća suspendovala pregovore sa Srbijom je vlasti u Beogradu nisu uhapsile Mladića, ratnog zapovednika srpskih snaga u Bosni optuženog za ratne zločine uključujući i genocid.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG