Dostupni linkovi

Nema mira na Bliskom istoku


Napadač je ušetao u jednu pekaru, u rezidencijalnom dijelu grada, koje je udaljeno od hotela i turističkih okupljališta. Policija je objavila da se prema dosadašnjim rezultatima istrage radi o terostičkom napadu:

“Napadač je imao oko tijela eksploziv kojega je detonirao. Ima mrtvih i ranjenih. Nastavlja se istraga."

To je prvi ovakav napad u Izraelu od travnja prošle godine.

Iako su agencije prenijele da su čak tri palestinske militantne skupine - Islamski Jihad, Brigade mučenika Al Akse i do sada nepoznata Armija vjernika preuzeli odgovornost za samoubilački napad, nešto kasnije , glasnogovornik Islamskog Jihada, Kahafed Habib, je izjavio, kako oni nemaju saznanja da je taj pokret odgovoran za napad, no dodao je:

"Ovaj napad dio je našeg prava da se odupremo izraelskoj okupaciji i to je normalna reakcija našega naroda, otpor koji nikada neće prestati."

Istodobno su u Pojasu Gaze nastavljeni sukobi izmeĐu pripadnika Hamasa i Fataha. Od prošloga četvrtka u tim je obračunima poginulo 27 ljudi. Predstavnici vladajućeg Hamasa, premijera Ismaila Hanye i Fataha, predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abbasa više su puta dogovorali primirje kako bi pokušali naći put za stvaranje vlade nacionalnog jedinstva što je preduvjet za ponovni dotok medjunarodne financijske pomoći koja je prekinta nakon Hamasove pobjede na izborima.
XS
SM
MD
LG