Dostupni linkovi

BEOGRAD


Šef Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić ocenio je da je nastavak pregovora sa Evropskom Unijom (EU) moguć i bez izručivanja generala Ratka Mladića.
On smatra da će pregovori biti nastavljeni u martu, ali samo ako se do tada formira demokratska vlada. "Drugi uslov jeste da ta vlada jasno saopšti da će hapšenje Mladića biti njen primarni zadatak", kazao je Ljajić beogradskim "Večernjim novostima".
Poslednja akcija potrage za Mladićem preduzeta je, prema njegovim rečima, u decembru prošle godine, i okončana je bez uspeha. Medjutim tim koji radi na sprovodjenju vladinog Akcionog plana redovno funkcioniše tako da haški optuženici, kako je istakao, ne mogu mirno da spavaju u interregnumu do formiranja nove vlade.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG