Dostupni linkovi

Počele konsultacije o formiranju Vlade

  • RSE

Tadić danas razgovara sa predstavnicima Srpske radikalne stranke (SRS) i Demokratske stranke (DS) - partijama koje su na izborima dobile najviše glasova.

Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić izjavio je ranije da ta stranka ide na razgovor da vidi da li joj je poveren mandat za sastavljanje Vlade i da li je Tadić, koji je i predsednik DS-a, podneo ostavku zbog "izbornog poraza". SRS je na parlamentarnim izborima 21. januara osvojila 81 polanički mandat.

Stav DS-a je da u novoj Vladi Srbije treba da učestvuju stranke demokratskog bloka (DS,DŠ,NS,G17 i LDP), a da stožer Vlade treba da bude partija koja je dobila među njima najviše glasova, odnosno Demokratska stranka.

Tadić će do 1. februara održati konsultacije i s predstavnicima koalicije Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, zatim G17 Plus, Socijalističkom partijom Srbije i strankama nacionalnih mnajina.

U pozivu predstavnicima svih lista koje su osvojile mandate na parlamentarnim izborima, Tadić je istakao da će Skupštini Srbije predložiti kandidata za predsednika Vlade posle konsultacija sa predstavnicima svih parlamentarnih partija.

(Izvor Beta)
XS
SM
MD
LG